USLUGE

U kozmetičkom  studiju  CUTIS  PERFECTA  obavlja  se  širok  spektar  kozmetičkih  tretmana  pod  stručnim nadzorom  dermatologa, uz  pristupačne  cene.
Studio  predstavlja  oazu  mira  u  urbanoj  vrevi, u  kojoj  se  možete  prepustiti  uživanju.
Tretman lica

TRETMANI  LICA

U kozmetičkom studiju CUTIS PERFECTA radi se više vrsta tretmana lica od kojih je svaki individualno prilagođen tipu kože i željama klijenata, počevši od standardnih higijenskih tretmana čišćenja lica, do hydrademije, anti age tretmana, kombinovanih tretmana sa RF liftingom i mezoterapije bez igle.
Tretmane obavlja profesionalno obučeno osoblje, uz stručni nadzor dermatologa.Koristi se visoko profesionalna kozmetika za osetljivu kožu, sa hipoalergijskim svojstvima, Dr Temt,La Roche Posay, Dr Hauschka,...

Takodje se rade i tretmani JEUNESSE kozmetickim proizvodima sa visokom koncentracijom maticnih celija i faktora rasta humanog porekla sa izuzetno dobrim efektima.

RADIOTALASNO UKLANJANJE PAPILOMA, MOLUSKI, SEBACEALNIH CISTI, KERATOZA ....

Virusne viseće  bradavice( papilomi), na  koži  lica i  tela, veoma  jednostavno  i  komforno  se  uklanjaju  radiotalasnom  metodom
Razlicite promene na kozi, promera do 5 mm, kao sto su virusne bradavice, moluske, manje keratoticne promene, najlakse se uklanjaju radiotalasnom metodom.

thumbs1.jpg

UKLANJANJE  KAPILARA

Prošireni kapilari na licu i telu ( telangiectasie ) mogu predstavljati značajan estetski nedostatak. Njihovo trajno uklanjanje radi se elektrokoagulacijom, radiotalasima, laserom, a veće promene se skleroziraju. U našem kozmetičkom studiju kapilari se otklanjaju radiotalasnom metodom

vamp-vial21-e1353979967940.jpg

PRP METODA

Metoda podmladjivanja sopstvenom plazmom u kojoj su viseštruko koncentrovani trombociti je veoma uspešna u stimulaciji sinteze kolagenih vlakana, čime se postiže smanjenje manjih bora, dugotrajna revitalizacija, veca čvrstina i ujednačena tekstura kože. Svojim faktorima rasta i matičnim ćelijama stimulišu proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji, s druge strane, proizvode kolagen i keratin. PDGF imaju značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, ćelijsku deobu fibroblasta (najbrojnijih ćelija vezivnog tkiva) i u sintezi kolagena i ekstraćelijskog matriksa, čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina.Najprirodniji je način podmladjivanja, bez alergijskih reakcija jer se metoda odvija po tipu autolognog tkivnog transplantata.Osim antiaging efekta PRP se koristi i za stimulaciju rasta kose kod alopecija, u tretmanima ožiljka od akni, u ortopediji i reumatologiji, hirurgiji za zarastanje rana i u drugim granama medicine i stomatologije.

Juvederm.jpg

FILERI

Hijaluronski fileri poslednjih deset godina  su  postali zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka degradacija u koži, jednostavnost primene i neznatan  bol kod injiciranja.Šta je hijaluronska kiselina?Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja ima veliki deo u izgradnji vanćelijskog prostora naše kože, gde ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, jer omogućuje dobru hidrataciju. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.
Veoma je važno da se koriste  visoko prečišćeni fileri  sertifikovanih  proizvođača koji  na  minimum  svode  sve  neželjene  reakcije.
Osim hijaluronskih, koristi se i kalcijumhidroksiapatit, sa identicnim sastavom gradje kostiju i zuba, bez nezeljenih reakcija odbacivanja, koji podstice najvecu sintezu sopstvenog kolagena i fibroblasta, i dugotrajne efekte.

BOTOX

Pažljivo i precizno aplikovan u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji učestvuju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim delovanjem tih mišića. Delovanje Botoxa je lokalizovano samo na mesta na koja je injiciran. Sama aplikacija Botoxa je gotovo bezbolna. Dejstvo Botoxa počinje se uočavati 72 časa (3 dana) nakon injiciranja. Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmornije. Kod osoba na pragu srednjih godina i u srednjim godinama (40 – 50) postiže se efekt podmlađivanja za 5 – 8 godina. Lice deluje vrlo prirodno. Okolina uočava svežiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.
Botulinum toxin nalazi siroku primenu u medicini i estetici.Moze se uspesno koristiti u lecenju hiperhidroze (pojacanom znojenju dlanova, tabana i pazusnih jama), u estetskoj medicini, njegova primena je nezamenljiva u uklanjanju mimicnih bora cela, oko oka, finih bora oko usana,...Jedini registrovani preparati na nasem trzistu su Botox, proizvodjaca Allergan, kao i njihov preparat Vistabell, sa 50 alerganovih jedinica.U Cutis perfecti se iskljucivo koriste ovi preparati, jer pruzaju maksimalnu bezbednost pri adekvatnoj upotrebi.

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je jedan od najprirodnijih anti-age  tretmana, u kojima se mezoterapijski visoko biološki vredne supstance, samostalno ili u obliku koktela unose u kožu. Na ovaj način se stimulišu prirodni regenerativni procesi u smislu stvaranja novog kolagena, postiže se revitalizacija i jedar i svež izgled.Supstance se u kožu mogu unositi aparativnim putem, dermarolerima ili  mezoterapijskim iglama.
U kozmetičkom studiju CUTIS PERFECTA rade se sve vrste mezoterapijskih tretmana. Pored efekta podmlađivanja, ovom procedurom postižu se značajni rezultati u lečenju određenih poremećaja kao što je opadanje kose ili njen gubitak ( alopecija areata i androgene alopecije), smanjenje strija, celulita, razlaganje masnog tkiva lipolitičkim koktelima...Koriste se isključivo sertifikovani preparati od proverenih proizvođača, Aestethic Dermal,...

HEMIJSKI PILING

Hemijski piling je procedura pri  kojoj se uz upotrebu hemijskih supstanci (salicilne kiseline, glikolne, vocnih kiselina, arginina, fenola, TCA,..) u različitim koncentracijama postiže uklanjanje pigmentacija, ožiljaka od akni, kondicioniranje kože, efekat podmlađivanja, uklanjanje sitnih bora, hidratacija...

becca-Acnepreview.jpg

LEČENJE AKNI

Akne predstavljaju ozbiljan estetski  i  psihološki  problem.Prvi korak u razvoju akni je začepljenje otvora kanala lojne žlijezde na površini kože, gde se loj izbacuje kako koža ne bi bila suva. Smatra se kako je upala jedan od uzroka začepljenja otvora kanala lojne žlezde, što je prvi korak u razvoju akni. Genetski faktori uz upalu dovode do nakupljanja i slepljivanja ćelija u otvoru kanala, što stvara čep ,umesto da se ćelije izbace iz kanala . Lojna žlezda dalje stvara loj koji nema kuda da izađe, a zatim nakupljeni loj i čep stvaraju komedon ili mitiser, što je osnova za dalji razvoj akni. Komedon pocrni ako je u direktnom dodiru sa vazduhom, to je otvoreni komedon,  ako je beličaste boje, onda je zatvorenog tipa.
Lečenje akni je veoma kompleksno, obuhvata sistemsku terapiju antibioticima i retinoidima, topikalne preparate ( antibiotike, adapalene, antiinflamatorne preparate,....), tretmane čišćenja lica, hemijske pilinge, mezoterapijske protokole, naročito u uklanjanju ožiljaka,PRP metoda,  higijensko - dijetetski  režim,...

U pojedinim slučajevima, kada postoji hormonski disbalans, potreban je multidisciplinarni pristup  i  uvođenje  odgovarajuće hormonske terapije

Slika_reiki_1_sc1.jpg

REIKI TERAPIJA

Pojam Reiki znači kosmička energija. To je ona životna energija koja nas održava vitalnim na planeti. Ovom  drevnom tehnikom telu se vraća energija,  može se uspostaviti normalna energetska ravnoteža i savršen osećaj smirenosti i spokoja,otklanjaju se stres i energetske blokade. 
Reiki je zvanično priznata terapija od strane Ministarstva zdravlja Srbije kao metod za unapređenje zdravlja ljudi.

Terapiju obavlja reiki praktičar sa nemačkim sertifikatom

преузимање.jpg

PARAFINSKI TRETMAN RUKU I LICA

Izuzetno efikasan, instant tretman za duboku hidrataciju i opopravak koze ruku i lica. Vraca elasticnost, vlaznost i sjaj koze. Pogodan narocito kod osoba sa izuzetno suvom, ispucalom  kozom, koje obavljaju grube poslove.

RADIOTALASNI LIFTING

Nehiruška tehnika podmlađivanja lica i tela, koristi se samostalno i u kombinaciji sa mezoterapijom, kada daje najbolje rezultate.Tretman se obavlja tropolarnim aparatom za radiotalasni lifting, rezultat vidljiv vec nakon prvog tretmana.
Radiotalasni lifting lica i tela – Rf se u poslednje vreme intenzivno primenjuje u kozmetici. To je najefikasniji nehirurški tretman za podmlađivanje lica i tela. Radiotalasni lifting se preporučuje svim osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku intervenciju. Mlađe osobe rade preventivno zbog sprečavanja preranog starenja kože, a starije osobe koriste za zatezanje već opuštene kože i uklanjanje bora.Kakav je učinak radiotalasa?Radiotalasi pojačavaju lučenje kolagena i elastina koji su neophodni da bi koža bila čvrsta, hidrantna i bez bora i prevoja. Putem radiotalasa utičemo na duboko zagrevanje tkiva što uzrokuje kontrakciju kolagenih vlakana i podstiče stvaranje kolagena i elastina, pri čemu popunjavamo bore duboko u unutrašnjosti, a samim tim zatežemo kožu i postepeno se gubi njena opuštenost, a dolazi do izražaja podmlađen izgled, a koža tela se "pegla" i nestaje povrsinski celulit. Da bi se postigao maksimalni efekat tertmana na telu, preporučuje se 6 -10 tretmana u kontinuitetu. Tretmani se rade svaki drugi ili treci dan. .

Powered by WebExpress